Geanta si incaltamintea sunt obiecte care fac parte din viata noastra si zi de zi incercam sa combinam culori si modele pentru a crea un aspect de neuitat. Totusi o combinatie nepotrivita poate deasemenea strica toata vestimentatia. Te gandesti ca cea mai simpla solutie este sa iei o gentuta de aceeasi culoare ca si incaltamintea. Din pacate, in zilele noastre, acest truc nu mai este valabil.


Acum puteti sa va bazati pe imaginatie, combinand culori care altadata nu le vedeai impreuna. In acelasi timp, este important sa existe si unele reguli de asortare pentru vestimentatie si accesorii. Noi va aducem cateva dintre acestea.


1. Alegerea dupa culoare
Pentru a fi sigura ca accesoriile tale se potrivesc perfect, unul dintre acestea trebuie sa fie monocolor, iar celalalt multicolor. Cum ar fi o pereche de pantofi rosii care se combina perfect cu o gentuta care are aceasta culoare in compozitie si invers. Culoarea celor doua nu trebuie sa fie neaparat identica, se pot folosi culori similare din aceeasi gama.

2. Alegerea dupa imprimeul accesoriilor
Poti combina accesorii de aceeasi culoare, dar unul sa aiba si un imprimeu. De asemenea, poti alege o geanta si incaltaminte cu imprimeuri diferite, dar trebuie sa fii atenta la forme si la culori. Aceeasi culoare si aceeasi forma la ambele accesorii nu este o ideea buna.

3. Alegerea in functie de material
Materialele diferite creaza mereu o nota interesanta in vestimentatie. Materialul textil la geanta se potriveste cu incaltamintea facuta din orice material. De asemenea, incaltamintea din piele intoarsa se combina perfect cu accesoriile lucioase sau metalice.

4. Alegerea dupa forma
O regula simpla de asortare a accesoriilor este dupa forma acestora. Astfel, daca ai o pereche de pantofi cu varf rotund, se vor potrivi perfect cu o gentuta cu forma rotunjita, iar daca geanta are forme stricte, incaltamintea trebuie sa fie cu linii exacte.

5.Alegerea dupa stil
Clasic, minimalist sau chic francez sunt stiluri pe care multe femei le adopta in viata lor pentru ca le descriu ca si personalitate. Totodata, iti poti crea propriul stil, combinand accesoriile in functie de ceea ce te avantajeaza.

6. Stralucire si mat. Alegeti incaltaminte si geanta intr-o nuanta, insa executate din materiale cu texturi diferite. De exemplu, pantofii pat si geanta cu suprafata in nuanta metalic
Daca respecti aceste reguli simple, vei reusi mereu sa faci asortarea potrivita.

7. Combinarea corecta a culorilor: culorile calde sunt in armonie doar cu culori calde, iar cele reci-cu reci

8. Tipuri de genti:

– Geanta din piele moale, fara detalii suplimentare. Aceasta poate fi asortata cu practic orice tip de incaltaminte si poate fi purtata zilnic.

– Geanta decorata cu nituri, fermoare, lanturi si alte elemente decorative, care vor completa ideal o pereche de incaltaminte simpla.

– Clutch, geanta plic sau orice gentuta mica poate fi asortata cu o pereche de pantofi feminini si eleganti. Daca cautati o gentuta care se va potrivi cu o pereche de sandale pe toc cui, alegeti un clutch foarte subtire sau o gentuta eleganta cu curea lunga, iar pantofii stiletto se impaca de minune cu geanta-portmoneu.

– Gentile din piele naturala de reptila sunt foarte actuale la moment. Daca doriti sa purtati anume astfel de model, atunci incaltamintea va trebui sa arate si ea corespunzator.

– Incaltamintea busines se priveste ideal in combinatie cu o geanta cu forme clare, de exemplu o geanta dreptunghiulara si suficient de voluminoasa.

– Botinele sau cizmele pe talpa plata se vor asorta de minune cu geanta postas, care se recomanda a fi purtata peste umar.

– Geanta din textile sau paie este ideala pentru a merge la plaja si plimbari prin oras. Aceasta va completa ideal o incaltaminte deschisa, precum sandalele.

– Mocasinii, ghetele sau cizmele brutale in stil masculine se asorteaza perfect cu o geanta sport sau de calatorie, fara forme exacte si suficient de spatioasa.

– Daca va plac mult gentile cu forme neobisnuite sau decorate cu imagini foarte aprinse, ca recomandam sa le puratati impreuna cu o pereche de incaltaminte simpla si monocromatica.

Sfat: doar abordand cu seriozitate alegerea incaltamintei si a gentii, veti reusi cu cheltuieli minime sa deveniti o doamna super stilata!

Pe www.e-incaltaminte.ro si la magazin Victoria C Popa puteti gasi genti din piele naturala Berta Bags, lucrate manual in Romania, de o calitate excelenta, ce isi parteaza in timp forma si culorile.

Va asteptam pe www.e-incaltaminte.ro si la magazin Victoria C Popa

Victoria C. Popa