Pantofii stiletto din piele naturala ( lac, box sau piele intoarsa) au fost, sunt si vor ramane un must-have, un insemn al romantismului si al feminitatii absolute. Indiferent de stilul care te caracterizeaza, o astfel de pereche trebuie sa fie nelipsita din garderoba ta, asta pentru a fi sigura de faptul ca poti aduce originalitate si personalitate tinutelor tale de zi cu zi, ori a celor elegante pe care le porti in timpul iesirilor nocturne.

Pantofii stiletto imbratiseaza prin al lor design conservatorismul si minimalismul, insa pot deveni o maniera incantatoare de exprimare a femeii exuberante, care opteaza pentru tinute nonconformiste, insa abundente in bun gust. Indiferent daca detii o astfel de pereche in propria garderoba sau daca intentionezi sa intri in posesia uneia, tu ar trebui sa cunosti regulile „nescrise” de purtare a acestor accesorii ultra – feminine.

Modelul potrivit face diferenta. Fiecare persoana are dreptul de a-si stabili propriul cod vestimentar, optand pentru tesaturile care o pun cel mai bine in valoare. Acelasi lucru se aplica si in cazul pantofilor, pielea intoarsa, satinul ori lacul fiind texturi diametral opuse care pot avantaja femei diferite.

Ai grija sa alegi un material sofisticat, insa suficient de versatil pentru a-l putea include atat in tinute office, dar si in outfit-uri urbane. Ce-i drept, modelul clasic prevazut cu un varf ascutit, cu un toc mediu, de 9 cm si confectionat 100% din piele naturala este idealul elegantei. Poti gasi o multitudine de modele si culori pe www.e-incaltaminte.ro sau la Magazin Victoria C Popa, Unirea Shopping Center, etaj 2, langa scarile rulante din partea cu McDonald's.

Strategia mix & match. Daca esti o femeie angrenata puternic in mediul profesional atunci din colectia ta de pantofi nu trebuie sa lipseasca o pereche de stiletto, acestia potrivindu-se de minune cu deux piece-urile monocromatice pe care le porti la intalnirile de afaceri sau cu pantalonii slim pe care ii combini cu sacourile masculine si cu vaporoasele camasi confectionate din satin sau sifon.

In schimb, daca stilul tau nu este unul 100% elegant, atunci trebuie sa inveti cum sa mixezi piesele vestimentare pentru a obtine un look echilibrat, dar chic. Sfatul meu este acela de a opta pentru o pereche de blugi boyfriend, alaturi de o camasa alba si o pereche de stiletto confectionati din piele intoarsa, aceasta tinuta fiind perfecta pentru o iesire in oras cu prietenele sau pentru o cina romantica.

Combina intr-o maniera originala, insa complementara. Asa cum stii, rosul este o culoare de-a dreptul pretentioasa, ea completand de minune tonurile monocromatice ( albul & negrul), bejul, bleumarinul sau nuantele metalizate. Rosul aprins este o culoare care iti permite sa jonglezi, sa creezi look-uri pline de exuberanta si personalitate. In plus, lumea mondena este o sursa inepuizabila de inspiratie, numeroase fiind vedetele care aleg sa isi etaleze cu fiecare ocazie pantofii rosii din garderoba.

Mersul influenteaza privirea de ansamblu. Daca tocurile ametitoare nu au guvernat niciodata tinutele tale de zi cu zi, atunci se impune sa exersezi mersul la inaltime inainte de a te afisa in societate cu o pereche de pantofi stiletto din piele naturala. Tocul ascutit al acestor pantofi poate ridica probleme chiar si celor mai experimentate fashioniste, mai ales ca intreaga atentie a celor din jur se va focusa pe tine in momentul respectiv. Modalitatea corecta de a pasi este cea dinspre toc spre varf, cu pasi marunti si apasati.

Iata mai jos 6 sfaturi care sper ca va vor ajuta in decizia de a cumpara o pereche de pantofi stiletto:

1. Când este momentul potrivit să cumpărați tocuri înalte?
Încercați să faceți cumpărăturile de pantofi la sfârșitul zilei.
Atunci când picioarele tale vor fi cele mai umflate, așa că dacă găsești o pereche care se potrivește corect atunci când picioarele sunt ușor umflate, ele vor fi mai confortabile atunci când piciarele vor reveni la dimensiunea normala.
2. Se presupune că tocurile înalte trebuie să fie libere?
Nu! În cazul în care tocurile sunt libere, muschii din degetele de la picioare vor trebui să supracompenseze pentru a vă menține echilibrul și acest lucru este rău pentru picioarele voastre.
Călcâiele nu trebuie să fie prea libere sau prea strânse.
Dacă descoperiți că tocurile sunt puțin prea mari, încercați să folosiți un branț care le va face un pic mai confortabil.


3. Ce tipuri de tocuri înalte sunt cele mai confortabile?
Inălțimea ideală a tocului este de aproximativ 9 centimetri. Dacă doriți ca călcâiul dvs. să fie mai înalt decât acesta, căutați un pantof cu o platformă.
Va fi mult mai confortabil să ai un pantof cu călcâi de 12 cm și o platformă de 2 cm.
De asemenea, orice încălțăminte care oferă mai multă susținere gleznei va fi mai confortabilă, deoarece greutatea este distribuită mai uniform pe pantof, oferindu-vă un echilibru mai bun.

  4. Cum îmi fac tocurile înalte mai confortabile?

   Pe lângă asigurarea faptului că ați ales cel mai confortabil tip de încălțăminte, pernele și tălpile interioare pot ajuta la atenuarea diferitelor presiuni și frecari.

5. Cat de des pot purta tocuri înalte?
Purtați tocuri înalte cât de des doriți, dar asigurați-vă că ascultați corpul. Durerea este un semn de oprire.
Purtarea tocurilor prea des poate duce la formarea de basici și/sau presiuni inutile pe picioare și spate.
Dacă vă place să purtați tocurile mai des, asigurați-vă că dați cât mai mult timp de recuperare diferitelor părți ale corpului care pot fi afectate de uzură constantă.

6.Cum merg mai bine în tocuri înalte?
Mersul pe tocuri inalte este legat confort si glezna.
După cum s-a menționat anterior, pentru a obține un confort maxim, asigurați-vă că alegeți un pantof care se potrivește în mod corespunzător, are o înălțime bună a tocului și are un factor precum o platformă sau o curea pentru a vă oferi gleznei mai mult sprijin.
Deoarece nu este natural să mergeți pe o înclinație permanentă, trebuie să vă obișnuiți gleznele cu noul unghi și presiune.
Ca sa puteti merge mai bine în stiletto ideea este de a începe cu tocuri mici și apoi, treptat, cu tocuri mai mari.

M-as bucura ca aceste informatii sa va fi fost utile si va astept sa vedeti si sa probati colectia noastra de pantofi stiletto din piele naturala lac, box sau intoarsa, ce au un calapod excelent si foarte comod, pe www.e-incaltaminte.ro sau la Magazin Victoria C Popa, Unirea Shopping Center, etaj 2, langa scarile rulante din partea cu McDonald's, in orice zi a saptamanii de la 10.00 la 22.00.

Victoria C Popa

www.e-incaltaminte.ro