Pentru a veni in intampinarea clientilor nostri, ne-am gandit sa scriem un prim articol pe blog-ul Victoria C Popa, www.e-incaltaminte.ro , despre purtarea si intretinerea corecte a incaltamintei din piele naturala.
Incaltamintea din piele naturalã necesita o ingrijire aparte, atat in sezonul rece, când aceasta se va umezi si se va murdari, cat si pe timp de vara . Iata cateva sfaturi utile pe care, daca le vei încerca, iti vor pastra pantofii ca noi pe parcursul intregului anotimp.
- Dupa fiecare purtare incaltamintea se pune pe sanuri potrivite ca marime si format.
- Incaltamintea trebuie curatata si uscata inainte de aplicarea oricarui luciu pentru incaltaminte, creme, preparate contra petelor, etc. Cand folositi aceste produse de intretinere, cititi cu atentie instructiunile producatorului acestora.
- Incaltamintea cu fete de piei netede sau presate se curata de praf cu o carpa moale sau perie, iar petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa apoasa inmuiata in detergent.
- Pentru buna intretinere a pielii dupa cateva purtari se va aplica un strat de crema pentru incaltaminte dupa care se lustruieste cu o perie moale sau o carpa.
- Incaltamintea cu fete de piele de antilopa sau nabuc, se perie cu o perie speciala pentru aceste tipuri de piei. Nu folositi apa pentru ca suprafata materialului s-ar putea pata. Petele de grasime se indeparteaza folosind solutie contra petelor speciala pentru pielea de antilopa sau nabuc.
- Incaltamintea cu fete din lac, piei metalizate, lacuite, se curata de praf cu o carpa moale. Ea trebuie ferita de contactul direct cu solventi organici(alcool.acetone etc.)
- Incaltamintea cu fete textile se recomanda a fi purtata pe timp uscat. Dupa fiecare purtare, incaltamintea se curata de praf cu o perie de haine uscata. Nu se introduce in masina de spalat rufe. Nu folositi inalbitor. Petele pot fi indepartate folosind solutie contra petelor, speciala pentru materiale textile, respectand instructiunile de utilizare recomandate de producatorii acestora.
- Incaltamintea cu fete de inlocuitor se curata dupa fiecare purtare cu o carpa umeda. Petele de grasime se vor curata cu o solutie apoasa de detergent(2%). Nu se va folosi crema de ghete pentru lustru.
- Incaltamintea se usuca lent, natural, la temperatura camerei, ferita de surse directe de caldura.
- La toate categoriile de mai sus se interzice spalarea cu apa a incaltamintei sau contactul indelungat cu aceasta. Nu este recomandata spalarea in masina de spalat si nu se folosesc inalbitori. Udarea puternica a fetelor cu apa sau cu alte lichide va duce la dezlipirea incaltamintei, deteriorarea fetelor si implicit la pierderea garantiei produsului.
- Incaltamintea cu fete textile sau din piele nefionisata(velur, nubuc,etc) prezentand cusaturi decorative sau perforatii, precum si incaltamintea cu talpi din piele sau cusute se recomanda a se purta doar pe timp uscat, deoarece exista riscul patrunderii apei in interior.
- Incaltamintea nu se va depozita langa sursa de caldura sau in mediu umed si se va feri de actiunea produselor petroliere si solventilor organici(benzina, alcool,acetone,etc).
- Fata incaltamintei se va feri de lovituri directe si intepaturi.
- Pentru a crea conditii tehnice de purtare si a mari durata de folosire, se recomanda purtarea alternativa a 2-3 perechi de incaltaminte. Se recomanda folosirea incaltatorului.
- Nu folositi incaltaminte cu toc inalt in timpul conducerii autovehiculelor.
Asteptam de la dumneavoastra si alte sfaturi, pareri, opinii, observatii.
Victoria C Popa
Leave a Comment
You must be logged in to post a comment.
click here to log in